Treurnietsgang 9, 7411 MZ Deventer
dinsdag t/m zaterdag geopend

Over Crespo

Bij Crespo kunt u terecht voor mannenmode van hoge kwaliteit, verrassende merken en advies op maat. Het assortiment bij Crespo is divers. U kunt bij ons terecht voor nette colberts en overhemden, maar ook voor een mooie jeans. Vakmanschap staat centraal. Daarom krijgt u maatadvies en kleuradvies, zodat verkeerde aankopen verleden tijd zijn. Ook verkopen wij kleine en lange maten, zodat u de kleding vindt die perfect bij u past. Wij zijn pas tevreden als u dat ook bent!

Naast kwaliteit en goed advies is het voor ons belangrijk dat u als klant ontspannen kunt rondkijken, stoffen kunt voelen en kleding kunt passen. Bij Crespo hangt een gezellige en informele sfeer. U shopt onder het genot van een kopje koffie of wijntje en een swingend muziekje uit de vintage jukebox.

Kom eens langs in de winkel!

Groeten,
Wim Lutgerink

Over Wim

Ik ben Wim Lutgerink, eigenaar van Crespo mannenmode. Ik ben in 1965 in Deventer geboren. Mijn opa en vader hadden een herenkledingzaak. Toen ik 5 jaar was ben ik boven hun winkel komen te wonen. In die tijd was de kledingzaak van Lutgerink een groot bedrijf met allerlei verschillende onderdelen. Zo hadden we een echte kleermaker en een kleermakerij in het bedrijf. Ook hadden we een eigen boekhouder, magazijnmeester en etaleur. Alsof dit alles nog niet genoeg was werkten er 9 kleding adviseurs. Ik vermaakte me enorm tussen alle mensen en de kleding.

Toen ik 12 jaar was hielp ik mijn vader in het magazijn. Drie jaar later hielp ik echt mee in de winkel en met 18 jaar reisde ik als assistent vertegenwoordiger de Benelux rond. Alle bekende kledingzaken heb ik bezocht en alle inkopers ontmoet.
Omdat ik graag een eigen kledingzaak wilde beginnen, heb ik in 1988 Crespo mannenmode opgericht. Ik was geen concurrent van mijn vader hoor, haha! Mijn vader verkocht namelijk klassieke herenkleding en ik wilde hippere kleding verkopen.

Een jaar geleden ben ik een tijdje gestopt met de zaak. Ik zocht het avontuur en startte in Portugal een cocktailbar. Ondanks dat de bar goed liep ben ik vrienden, familie, kennissen en alle leuke klanten toch gaan missen. Dus, ik ben terug!

Het verkopen van kleding blijft mijn grootste passie. Voor mij is niets leuker dan tevreden klanten die bij mij de winkel uit kunnen lopen. Ik ben opnieuw gestart met de zaak in een oud pakhuisje, dat 45 jaar geleden mijn speelschuur was, aan de Treurnietsgang 9 in Deventer midden in de stad. Inmiddels ontvang ik met veel liefde alle oude en nieuwe klanten. Vanaf 2020 komt meer dan 50 procent van mijn klanten uit heel Nederland.

 

lees meer
lees minder